20 jaar Kunstspoor Noord-Beveland

Zoals gewoonlijk vindt deze kunstroute plaats in de laatste 2 weekends van augustus; dit jaar op zaterdag 18 en zondag 19 augustus én op zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

De 22 locaties, verspreid over het eiland, zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Nieuwe bordjes met blauwe voetjes op een gele achtergrond wijzen u de weg naar de galeries en ateliers van de deelnemende kunstenaars.

Bij elke locatie wappert een gele vlag met wederom de blauwe voet.

Een aantal deelnemers heeft collega-kunstenaars uitgenodigd om tijdens het jarige Kunstspoor bij hen te exposeren.

De organisatie zelf heeft ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan 3 gastexposanten uit het Engelse Folkestone naar Noord-Beveland gehaald.

Zij tonen hun werk in De Rusthoeve in Colijnsplaat en in het Katse kerkje.

In Kortgene hebben verschillende kunstenaars vanaf begin mei hard gewerkt in de gymzaal van de voormalige basisschool.

Deze kunstenaars uit binnen- en buitenland verbleven op Noord-Beveland en lieten zich niet alleen inspireren door landschap en sfeer van het eiland, maar ook door elkaar.

Het werk dat zij als artists in residence maakten, zal tijdens het Kunstspoor in de gymzaal te bezichtigen zijn.

Met 50 kunstenaars op 22 locaties verspreid over alle kernen van Noord-Beveland, biedt het Kunstspoor 2018 een zeer gevarieerd aanbod van beeldende kunst.

Niet alleen de beeldende kunst komt aan bod. Dit jaar organiseerde het Kunstspoor voor de vijfde keer de Maerlant Poëzieprijs. 252 dichters hebben een gedicht ingezonden.

19 gedichten zijn geselecteerd voor een bundel. De gedichten van de 3 genomineerden voor de Maerlant Poëzieprijs kunt u tijdens het Kunstspoor zien in De Rusthoeve.

De bundel is te verkrijgen op de verschillende locaties.

 

De extra dikke brochure van Kunstspoor 2018 kunt u gratis meenemen op alle locaties tijdens het Kunstspoor en bovendien vanaf eind juli op veel andere plaatsen in Zeeland,

zoals VVV, campings, winkels, musea en galeries. De folder bevat alle informatie over de kunstroute en is een handige gids om het Kunstspoor daadwerkelijk te volgen.

U kunt natuurlijk ook kijken op de nieuwe website van het Kunstspoor, waarop u alles kunt vinden over de route, kunstenaars, gastexposanten én de Maerlant Poëzieprijs.

 

www.kunstspoor.nl of bekijk de folder