Van der Rest Nautic Marina is een rustieke getijde jachthaven direct gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde. Er gaat dus geen tijd verloren met wachttijden voor bruggen en sluizen. Van der Rest Nautic Marina ligt ook nog eens in het hart van de Oosterschelde zodat u afhankelijk van tij, wind en weer uw vaartrip kunt uitstippelen.

De jachthaven in Kats heeft 140 vaste ligplaatsen met ruime aanlegmogelijkheden én iedere box heeft zijn eigen zij-steiger met 10 Amp stroom.

Een echte aanrader voor wie van zijn rust en de natuurlijke omgeving wilt genieten!

 • Ligplaatsen

  Kleinschalige jachthaven direct gelegen aan het hart van de Oosterschelde

  Van der Rest Nautic Marina is een kleinschalige jachthaven gelegen in de oorspronkelijke werkhaven van Kats. De haven is van verre te herkennen aan de twee hoge portaalkranen die destijds werden gebruikt voor de bouw van de Zeelandbrug. De ruime haveningang maakt het makkelijk binnen te varen, zeilboten hebben zelfs de mogelijkheid om de zeilen beschut in de haven te hijsen en te strijken.

  Van der Rest Nautic Marina is een no nonsense jachthaven, degelijk en kleinschalig. Weinig franje maar met de juiste faciliteiten en een prachtige omgeving om langs de dijken en de slikken te wandelen of te fietsen. Voor ligplaatshouders staan er een aantal fietsen klaar voor gebruik. De jachthaven heeft 140 ligplaatsen, allen voorzien van zij-steigers en veelal ruime invaart. Natuurlijk ontbreekt vrij gebruik van wifi niet. De parkeerplaatsen zijn gelegen op het haventerrein dus het is niet ver lopen naar de boot. Voor de kinderen is er een speeltuintje met aangrenzend een barbecueplaats waarvoor het rooster verkrijgbaar is bij de havenmeester.

  Mocht u schadeherstel of onderhoud aan uw boot nodig hebben dan is er ons jachtservice bedrijf Van der Rest Nautic om u hiermee van dienst te zijn. U hoeft dus niet eerst op pad naar elders. Het zelfde geldt voor  het gebruik van de botenkraan en de stalling.

 • Passanten

  Naast vaste ligplaatshouders zijn passanten natuurlijk ook van harte welkom in onze jachthaven Kats om van een rustig verblijf te genieten.

  Passanten kunnen telefonisch een ligplaats aanvragen bij de havenmeesters  (06-22409029) of zij kunnen afmeren aan de meldsteiger (zie plattegrond) om zich vervolgens bij de havenmeester of receptie te melden.

  Kats is een leuk klein dorp om heen te lopen. Op dinsdag en donderdag is Albert Kleijntje open tussen 16.00-18.30 en op zaterdag van 10.00-12.30 uur. Voor het halen van boodschappen buiten die tijd kunt u gratis een fiets gebruiken om even naar Kortgene of Colijnsplaat te gaan. Voor een heerlijk hapje heerlijke lunch, high tea of borrel kunt u terecht in de Zeeuwse Oase dat op ca. anderhalve kilometer van de haven ligt.

  Ook voor alle passanten is er gratis gebruik van wifi en sanitair.

 • Winterstalling / kraan

  Kraan
  De jachthaven van Kats heeft een portaalkraan waarmee schepen tot een maximum van 40 ton op een makkelijke en veilige manier uit het water gehaald kunnen worden. U kunt van te voren een afspraak maken, er wordt gekraand van maandag tot en met zaterdag. U mag er zelf bij zijn voor eventuele hand- en spandiensten maar u kunt er ook voor kiezen om alles aan de havenmeesters over te laten zodat het u geen tijd kost.

  Schoonspuiten
  Het schoonspuiten wordt door de havenmeesters verzorgd. Uw boot wordt geplaatst op kwalitatieve scheepsbokken. Voor elke rompvorm en gewicht wordt door de havenmeesters de juiste bok geselecteerd, deze bokken worden jaarlijks gekeurd en onderhouden.

  Op de jachthaven zijn er verder voldoende mogelijkheden om uw boot veilig te stallen. Dat kan buiten op de wal maar ook binnen in onze vorstvrije loods van 5.500 m². U bent zelf helemaal vrij om te bepalen wanneer de boot uit het water wordt gehaald en wanneer die er weer in gaat. Dus geen stress door een “LIFO systeem”.

 • Voorzieningen / omgeving

  Onze Marina ligt op een steenworp afstand van het kunstenaars dorpje Kats waar u ook een kleine supermarkt vind (beperkt geopend). Voorzieningen zoals een supermarkt, bakkerij, restaurantjes en winkeltjes zijn op 6 km afstand. Met de gratis leenfiets bent u er zo! Verder vindt u op de haven:

  Tips voor de omgeving
  in de Zeeuwse Oase ligt op loopafstand en is zeker een bezoekje waard. Ook de Kersenkooi is aan te lopen, ze hebben niet alleen heerlijke kersen maar ook andere streekproducten. U kunt heerlijke wandelingen over de dijk maken, langs het Kats schorregebied “Alteklein”. Er zijn meerdere fiets- en wandelroutes waar u op aan kunt sluiten.

 • Bereken de kosten

 • Aanmelden jaarligplaats

  Door het invullen van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor een jaarligplaats (per 1 april) in de haven van Kats, u ontvangt daarna van ons een brief met een huurovereenkomst ter ondertekening. Wilt u eerder of later dan 1 april komen dan kunt u dit in het vak ‘Opmerkingen’ invullen, wij nemen hierover dan contact met u op.

  • Lengte over alles, dus inclusief anker, davits, buitenboordmotor etc.
  • Breedte over alles zonder stootkussens