Van der Rest Nautic is begin jaren ’70 gestart in Kats. Begonnen met de bouw van de Kievit en later de Piewiet kajuitzeiljachten in de range van 6.80 tot 12.00 meter en uitgegroeid tot een volledig uitgerust watersportbedrijf met jachthaven, jachtservice en stalling in Kats en Wemeldinge. Beide locaties centraal gelegen aan de Oosterschelde.

De nadruk wordt gelegd op kwaliteit dat wordt bekrachtigd met een ISO 9001 certificering.

Vanuit zowel Kats als Wemeldinge staat een team van jachtservice medewerkers voor u klaar om vrijwel alle mogelijke werkzaamheden aan uw schip te verrichten, ook op locatie.

 • Schadeherstel

  Een schade is uiteraard heel vervelend, maar wij lossen het graag voor u op.

  Krassen en putjes in het polyester maken wij weer onzichtbaar, van een gat in de romp ziet u later niets meer terug. Uw motor loopt weer als een zonnetje, de kromme preekstoel wordt hersteld, het roerblad wordt gelamineerd of de kiel wordt opnieuw gefixeerd. U kunt het zo gek niet bedenken of wij herstellen het voor u.

  Door onze jarenlange ervaring, ook in de jachtbouw, hebben wij een brede kennis en ervaring, zeker op het gebied van polyesterherstel.

  Door onze nauwe en goede samenwerking met diverse verzekeringsmaatschappijen en experts worden schades aan uw boot correct en soepel afgehandeld. Zeker als u verzekerd bent bij Nationale Nederlanden kunnen wij als deelnemer aan het Nationale-Nederlanden schadeherstelnetwerk zorgen voor een snel en zorgeloos herstel. Wij zijn inmiddels al 40 jaar actief op het gebied van schadereparatie, met recht een betrouwbare partner van de maatschappijen.

 • Onderhoud en refit

  Of u nu een totale refit wenst, een kapotte stopper wilt laten vervangen of een antifoulingbehandeling wilt, het kan allemaal. Een globale greep uit de mogelijkheden:

  • Het lakken van dek en romp
  • Het repareren of vervangen van een teakdek
  • Aanpassing van het interieur ( kussens, kastjes, vloer etc.)
  • Het aanpassen van polyester romp of dek
  • Het inbouwen van een hek- of boegschroef
  • Het vervangen of aanpassen van tuigage
  • RVS railingwerk, preekstoelen etc aanpassen
  • Ramen vervangen
  • Onderwaterschipbehandelingen
  • Poetsen en polijsten van het polyesterwerk
  • …………..vult u zelf maar in
   
 • Yanmar motoren

  Voorkom een koude start in het voorjaar!
  Laat uw motoren jaarlijks onderhouden door onze vakmensen, dit voorkomt voortijdige slijtage van uw motor en penibele situaties onderweg.

  Van der Rest Nautic is dealer van Yanmar  motoren. We kunnen de motoren los leveren maar ook voor u inbouwen. Een groot aantal onderdelen hebben we standaard op voorraad en anders kunnen wij deze direct bij Yanmar bestellen. Ons magazijn in Wemeldinge is het meest uitgebreid hier in.

  U kunt bij ons terecht voor onderhoud aan alle merken motoren, wij beperken ons niet alleen tot Yanmar  motoren. Onze ervaren monteurs worden regelmatig bijgeschoold en zijn bekend met alle merken scheepsmotoren.

  Dit geldt ook voor de saildrives, schroefassen, anodes, etc. alles kan worden gerepareerd en onderhouden.

  Mocht u problemen hebben met de aandrijving, een keerkoppeling, etc. laat u door ons adviseren!

 • van der Rest GVK

  Van der Rest GVK is al jaar en dag producent voor de zakelijke markt van glasvezelversterkte kunststoffen in allerlei denkbare vormen en afmetingen waar kwaliteit voorop staat, een alom gekende naam.

  Glasvezelversterkt kunststof = GVK

  Het lijkt een beetje een vreemde eend in de bijt maar niets is minder waar, de opgedane kennis in de bouw en reparatie van polyester boten wordt hier toegepast en visa versa. Een kleine greep uit onze mogelijkheden vindt u onderstaand.

  GVK biofilterbakken
  GVK biofilterbakken, rond en rechthoekig met of zonder afdekking, alle afmetingen mogelijk, zelfs in modules en ter plaatse op te stellen.

  GVK luiken
  GVK luiken voor op afval- en drinkwaterkelders, allerlei maten mogelijk met of zonder frames

  GVK stukken
  GVK stukken tbv ( super)jachtbouw, one-offs en seriebouw en prototyping

  GVK mallenbouw
  GVK mallenbouw en prototyping

  Aarzel niet om uw vraag te stellen of een prijs aan te vragen voor een nieuw product of reparatie ter plaatse, u zult zien dat er veel mogelijk is. Voor mallenbouw, biofilters, afdekkingen, luiken, loopvlakken, etc. Voor seriebouw, maar vooral ook one-off produkten. Wij zijn Iso 9001 gecertificeerd.