Jachthaven Wemeldinge is een rustieke toplocatie direct gelegen aan Nationaal Park Oosterschelde. Er gaat dus geen tijd verloren met wachten voor bruggen en sluizen, u bent direct op open water. Jachthaven Wemeldinge is een centraal uitgangspunt voor diverse vaartripjes naar het Veerse Meer, naar het Noorden, richting Zierikzee, via Roompotsluis de Noordzee op, via het Kanaal door Zuid Beveland de Westerschelde op naar Breskens of Antwerpen, richting Tholen (Schelde Rijn kanaal) of gewoon lekker een rondje plaat.

Voor vaste ligplaatshouders is de haven met de auto snel bereikbaar via de A58. De jachthaven heeft 525 vaste ligplaatsen allen voorzien van zijsteiger, water en stroom. Een echte aanrader van iedereen die houdt van luxe, gezelligheid en prachtig vaarwater.

 • Ligplaatsen

  Luxe ligplaatsen in het ha

  rt van de Oosterschelde

  Toplocatie
  Jachthaven Wemeldinge is een toplocatie gelegen in het voormalige sluizen complex van het kanaal door Zuid-Beveland. Door in 1993 getijde toe te laten in het kanaal en de ingang te verleggen in Oostelijke richting werden de sluizen overbodig. De oude elementen hiervan zijn terug te zien in de basaltmuren, het sanitairgebouw etc.  en geven de haven een karakteristiek karakter.

  De jachthaven is goed bereikbaar vanaf het water en over de weg. Zeilboten hebben in de haven zelfs de mogelijkheid om in de havenkom beschut de zeilen te hijsen en strijken. De haven is via een directe afslag aan de A58 snel te bereiken, drie kwartier vanaf Antwerpen of Breda, 20 minuten vanaf Middelburg, kortom u kunt snel genieten van uw boot!  De auto kunt u parkeren op het vrije parkeerterrein achter de (voorheen) Hubo of voor een vast bedrag op de Oostzijde van ons afgesloten (stalling) terrein. Voor het laden en lossen zijn er een aantal speciale parkeervakken en bagagewagentjes beschikbaar.

  Comfort
  Jachthaven Wemeldinge biedt alle comfort; alle ligplaatsen zijn voorzien van een zij-steiger, water en elektra en er is natuurlijk voor iedereen wifi beschikbaar. Comfortabele sanitaire voorzieningen bevinden zich onder het havenkantoor en in een drijvend paviljoen in de Oosthaven, het gebruik is gratis. Op de haven is er voor de kinderen een speeltuintje met aangrenzend een barbecue plaats. Voor een heerlijk diner, lunch of drankje  binnen of op het terras  kunt u terecht bij Havenbrasserie Bom Dia en eetterij Juno.

  Verder is er op het havenplateau  Escape Yachting ,Watersport vereniging d’Oosterschelde, watersport winkel Navis Organica,  Allround Yachting, Suydersee verzekerening én ons eigen jachtservice bedrijf Van der Rest Nautic waar u terecht kunt voor al de onderhoud en schade herstellingen aan uw boot.

  Natuurlijk zijn er ook kraan- en stalling mogelijkheden. Alle faciliteiten dus bij de hand zodat u optimaal kunt genieten van uw kostbare vrije tijd.

  De omgeving
  Het dorpje Wemeldinge is leuk om te bezoeken heeft diverse restaurants en winkels (waaronder een bakker en een supermarkt die in het seizoen ook op zondag geopend zijn). Het dorp is goed aan te lopen maar er staan ook een aantal fietsen klaar voor (gratis) gebruik.

 • Passanten

  Voor passanten is Jachthaven Wemeldinge een gewilde bestemming vanwege de gezellige sfeer, de uitstekende faciliteiten en de centrale ligging. Passanten kunnen zich melden voor een ligplaats via:

  • VHF kanaal 31
  • 0113622022
  • Praatpaal op de meldsteiger

  U krijgt dan van de havenmeester een passende box toegewezen in de Oosthaven of de Binnenhaven (aan de dorpszijde, bereikbaar via een openstaande sluis, wel met een bruggetje die meestal open staat maar soms i.v.m. overstekende voetgangers gesloten is).

  Met een druk op de rode knop kunt u het hek op de steigeropgang openen om van de steiger af te gaan. Op het havenkantoor kunt u vervolgens een toegangskaartje halen om toegang te krijgen tot steiger en sanitair.

  Zowel op het havenplateau als in het dorp zijn er diverse leuke restaurants en winkels. Er is een supermarkt  voor uw boodschappen, op zaterdag een markt en er is net achter de dijk een bakker voor een heerlijke verse broodjes (ook op zondag geopend).

  Het gebruik van Wifi, sanitair en fietsen/steppen is gratis.

 • Winterstalling / kraan

  Kraan
  Jachthaven Wemeldinge beschikt over een kolom zwenkkraan waarmee schepen tot 20 ton getakeld kunnen worden. U kunt van te voren een afspraak maken, er wordt gekraand van maandag t/m vrijdag. U mag er zelf bij zijn voor allerlei hand- en spandiensten maar u kunt er ook voor kiezen om alles aan de mannen van de kraan over te laten zodat het u geen (vrije) tijd kost.

  Schoonspuiten
  Het schoonspuiten wordt door ons verzorgd. Uw boot wordt op kwalitatief goede bokken geplaatst, voor elke rompvorm en gewicht selecteren wij de juiste bok. Deze bokken worden jaarlijks gekeurd en onderhouden.

  Er zijn voldoende mogelijkheden om uw boot veilig te stallen. Dat kan buiten op de wal maar ook binnen in de loods.

  U bent zelf vrij om om af te spreken wanneer de boot uit het water wordt gehaald en wanneer die er weer in gaat. Dus geen stress door een “LIFO syteem”.

 • Voorzieningen / omgeving

  Het dorp Wemeldinge is net aan de andere zijde van de dijk. Het dorp kent diverse winkels en restaurants en dit alles in een authentieke sfeer. Met name de dorpsstraat en de Maartenskerk zijn een bezoekje waard. U kunt natuurlijk ook genieten van de haven zelf, voorzien van alle gemakken en faciliteiten.

  Tips voor de omgeving
  Elke zaterdagochtend is er van 8-12 uur weekmarkt op het dorpsplein. Op dit plein zit ook de Spar, voor al uw boodschappen. . Bezoek op zaterdagmiddag één van de beide korenmolens. Prachtige fiets- en wandelroutes door het dorp, langs de zeedijk en door de boomgaarden. Twee maal per jaar wordt de kunst- en natuur route gehouden. Kijk voor meer informatie over evenementen en tips in het folderrek op ons havenkantoor of op mkbwemeldinge.nl.

 • Bereken de kosten

 • Aanmelden jaarligplaats

  Door het invullen van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor een jaarligplaats (per 1 april) in de haven van Wemeldinge. U ontvangt daarna van ons een brief met een huurovereenkomst ter ondertekening. Wilt u eerder of later dan 1 april komen dan kunt u dit in het vak ‘Opmerkingen’ invullen, wij nemen hierover dan contact met u op.

  Aanmelding jaarligplaats Wemeldinge

  • Lengte over alles, dus inclusief anker, davits, buitenboordmotor etc.
  • Breedte over alles zonder stootkussens